1 - Sportieve introductiemiddag nieuwe collega’s

Dat wij een gezonde en vitale levensstijl stimuleren, merk je eigenlijk direct als je in dienst treedt. Al onze nieuwe aanwinsten worden uitgenodigd voor een introductiemiddag waar je kennismaakt met andere nieuwe collega’s en directie.

Centraal tijdens deze middag staat ook altijd een sportieve activiteit zoals bijvoorbeeld het inmiddels befaamde beachvolleybaltoernooi in de Oude Honigfabriek. Er is immers toch geen betere manier om iemand echt te leren kennen dan tijdens een stevig potje zand happen ;-)!

Groepsfoto.jpg
Josta-en-Marion.jpg

2- Fit de Klok rond check

Nadat je 6 maanden bij ons in dienst bent, krijg je met een medewerker van HRM een ‘Fit de Klok rond’ gesprek. We zijn natuurlijk erg nieuwsgierig hoe het met je gaat en hoe je de inwerkperiode hebt ervaren. Wat ging er goed en wat kan er beter?

Voor ons ook goed om te weten waar we kunnen verbeteren! Daarnaast kijken we ook samen of je gezond en fit je werk kunt uitoefenen en of je daarbij nog ondersteuning nodig hebt. Ervaar je bijvoorbeeld veel stress van je werkzaamheden of kun je je moeilijk concentreren? Of zijn je klachten van lichamelijke aard zoals bijvoorbeeld een pijnlijke rug? Samen kijken we naar de oorzaken en wat we hieraan kunnen veranderen.

Ook tijdens de jaarlijkse beoordelingscyclus staat ‘Fit de Klok rond’ op de agenda van elke leidinggevende. In het voorjaar is er het functioneringsgesprek en in het najaar het beoordelingsgesprek.

3- De gezonde maand

Het zijn drukke tijden in de bouwsector en het is belangrijk om juist dan goed voor jezelf te zorgen om de werkdruk de baas te blijven! Tijdens de gezonde maand, een jaarlijks terugkerend concept, besteden we nog eens extra aandacht aan je gezondheid en vitaliteit.

Hoe? Door het stimuleren van bewegen en gezond eten.  Zo hebben we bijvoorbeeld een ‘smoothiebar’ op kantoor gehad en zijn we vers fruit gaan langsbrengen op de bouwplaatsen. En er worden ook gezamenlijke sportactiviteiten georganiseerd door collega’s zoals bijvoorbeeld bootcampen, tennissen, golfen of darten in de pauzes.

Zumba.jpg
Strong-Viking.jpg

4- Kloknet

Onze algemene, interne communicatie verloopt voornamelijk via Kloknet, een online platform speciaal ingericht voor al onze medewerkers. Hier vind je onder andere de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen rondom onze organisatie.

Zo ook met betrekking tot ‘Fit de Klok rond’. We proberen je te voorzien van tips en adviezen voor het stimuleren van een gezonde leefstijl. Daarnaast worden op Kloknet ook alle sportieve activiteiten aangekondigd die wij, collega’s of co-makers voor je organiseren. Zo is er onlangs nog een klimclinic georganiseerd door een collega die deze sport beoefend en heeft een team van Van de Klok meegedaan aan de Strong Viking Mud Edition.

5- Toolboxen

Op onze bouwplaatsen is gezond en veilig werken natuurlijk ook heel belangrijk. Daarom organiseren wij op periodieke basis toolboxmeetings.

Tijdens deze bijeenkomsten staat er steeds een ander onderwerp op de agenda zoals bijvoorbeeld hoe je kunt voorkomen dat je bouwstof inademt of hoe je stress in je werk zoveel mogelijk kunt reduceren. Daarnaast is er aandacht voor het gebruik van goede hulpmiddelen en een goede werkhouding; bijvoorbeeld hoe je in de juiste houdingen zwaar werk kunt verrichten.

Tillen.jpg
Bimmers.jpg

6- Workshops via KlokSchool

Ook ons interne opleidingsinstituut KlokSchool organiseert regelmatig bijeenkomsten. Vakinhoudelijke trainingen zijn uiteraard in het lesprogramma opgenomen, maar er is ook aandacht voor gezondheid en vitaliteit.

Zo is er een workshop geweest over gezonde voeding en leer je door de cursus timemanagement hoe je stress kunt reduceren. Ook is er aandacht om ongezonde gewoontes en rituelen te doorbreken door bijvoorbeeld deel te nemen aan de cursus ‘Stoppen met roken’ of de training ‘Financiële vitaliteit’.

7- Vers fruit

Om een gezond eetpatroon te stimuleren, is er op al onze kantoren altijd vers fruit aanwezig! Voor werknemers, maar ook voor je externe afspraak.

Dus mocht je even een dipje hebben tijdens het werk of ben je je tussendoortje vergeten? Altijd lekker om dan heel even een moment voor jezelf te pakken en je accu weer te op te laden met een gezonde appel of banaan!

Fruitschaal.jpg
Lockers.jpg

8- Sta-bureaus en fietsstoelen

‘Zitten is het nieuwe roken’ en ook daar proberen we met elkaar wat aan te doen! Op al onze kantoren doen we aan flexwerken, wat betekent dat je geen vaste bureauplek hebt.

Je krijgt je eigen locker op kantoor waar je je persoonlijke spullen bewaard. Zo kun je elke dag kiezen waar je aanschuift. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een sta-bureau of zelfs een fietsstoel!

9- No eating behind the desk

Zoals we al eerder schreven ‘zitten is het nieuwe roken’ en ook daarom hebben we een ‘no eating behind the desk’ beleid. Op deze manier stimuleren we de afwisseling tussen zitten en bewegen. En daarnaast is het ook gewoon goed om af en toe heel even achter je beeldscherm vandaan te komen.

Even een praatje met collega’s in de koffiecorner en horen wat er nog meer gebeurt op kantoor. Dan ben je met je gedachten even ergens anders geweest en kun je erna weer fris en scherp aan het werk.

Koffiecorner.jpg
Bedrijventournooi.jpg

10- Voetbaltoernooi en Rondje met de Klok mee

Dat sport onze bedrijfscultuur kenmerkt, blijkt ook uit de jaarlijkse, terugkerende evenementen.

Naast alle eenmalige sportinitiatieven is er ook elk jaar het bedrijvenvoetbaltoernooi van SV Heumen waar we altijd met een team meespelen. En ook hebben we een eigen wielerteam dat meerdere malen per jaar mooie toertochten maakt onder de noemer ‘Rondje met de klok mee'.

11- Extra aandacht oudere collega’s

De pensioengerechtigde leeftijd is behoorlijk opgeschroefd en daarom besteden we extra aandacht aan onze oudere collega’s. Als het ernaar uitziet dat het werk fysiek of mentaal te zwaar wordt, dan zorgen we ervoor dat we tijdig schakelen.

Aangepaste werkzaamheden, wijziging van functie of werken bij een andere divisie behoren tot de mogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat je fit je werk kunt blijven uitoefenen. Ook belangrijk om hier zelf verantwoordelijkheid te pakken en tijdig aan de bel te trekken als je ergens tegenaan loopt.

Willy-Donkers.jpg
NEC.jpg

12- Sponsoring N.E.C.

Vanaf het seizoen 2019 - 2020 zijn we hoofdsponsor van Nijmeegse voetbaltrots N.E.C. Deze overeenkomst biedt ook allerlei mogelijkheden voor ‘Fit de Klok rond’.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een (sportieve) KlokSchool, een sollicitatiegesprek in het stadion of een voetbalclinic.