Extra service voor alle huurders

Huurders zijn wettelijk verplicht om kleine, dagelijkse reparaties zelf uit te voeren. Diverse woningcorporaties bieden serviceabonnementen aan om een deel van dit onderhoud uit handen te geven. Alsnog zijn er situaties waarvoor de bewoner zelf een oplossing moet vinden.

Het vervangen van het batterijtje in de brandmelder hoort bijvoorbeeld niet bij een dergelijk serviceabonnement. Het lijkt een eenvoudige handeling, maar met name voor alleenstaande senioren is het een lastige klus. Zeker wanneer hun kinderen niet in de buurt wonen, blijkt het vinden van een oplossing een onmogelijke opgave. Om deze doelgroep de juiste service te bieden, werd besloten een gratis dienst op te zetten voor álle huurders. Hierbij checkt een onderhoudsvakman van Van de Klok of De Variabele het huis op kleine defecten en afstelwerkzaamheden. Dit bezoek valt samen met het tweejaarlijks CV-onderhoud, zodat het geen extra tijd kost voor de huurder.

Ketelmonteur.jpg
Samen-in-huis.jpg

Kostenbesparing

Tweejaarlijks krijgen 5000 Oosterpoortwoningen een extra controle volgens een checklist. Een opsteker voor de klanttevredenheid en op de lange termijn ook een financieel voordeel. Door vroeg erbij te zijn, voorkom je dure reparaties, vertelt manager onderhoud en beheer Rob Jacobs van Van de Klok.

“Voor de pilot van het PLUSpakket kwamen jaarlijks ruim 6200 reparatieverzoeken binnen en dat hebben we terug weten te brengen naar 5000. Dit willen we verder reduceren naar 4600.”

Na de pilotfase en een uitvoerige evaluatie is het PLUSpakket verder gestroomlijnd. Reeds uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden zorgen voor een minder omvangrijke opvolging. “De ruimte die daarin ontstaat wordt direct gebruikt voor meerwerk. En omdat de vaklieden op wijkniveau werken, kunnen zij snel hun expertise delen. Door niet-urgente reparatieverzoeken slim in te plannen tijdens een PLUSmoment neemt het aantal onderhoudsmomenten verder af.”

PLUSpakket-0987-LR.jpg
PLUSpakket-0996-LR.jpg
PLUSpakket-1018-LR.jpg
Werkschoenen-2.jpg

Voelsprieten

Sinds de start van de ketensamenwerking besteedt Oosterpoort het onderhoud uit aan De Variabele en Van de Klok. Daarmee krijgen deze partners automatisch een extra functie.

“Omdat wij degene zijn die bij de mensen thuis komen, worden wij als het ware extra ‘voelsprieten’ van de woningcorporatie. We zien niet alleen of het goed gaat met de woning, maar ook met de bewoners. We koppelen dit zo nodig terug aan Oosterpoort, zodat zij hun service zo goed mogelijk kunnen aanbieden.”

Heeft u vragen over het PLUSpakket?

Stuur mij een e-mail of bel me. Ik sta u graag te woord om meer te vertellen over onze diensten.

Johan Beelen Directeur Totaalonderhoud

Neem contact op met mij

Vul het formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

privacy beleid