KlokHolding_Bosleeuw-met-logo.jpg

Beproefd concept

Afgelopen jaren ontwikkelde en realiseerde Van de Klok ruim 3.000 BaseHomes voor corporaties, beleggers en particulieren. We kunnen dus wel stellen dat we een beproefd concept in huis hebben, dat we samen met onze co-makers voortdurend doorontwikkelen op het gebied van energietransitie, duurzaamheid, en circulariteit.

Woonwaarts, Oosterpoort, Alliantie, Woongenoot, Thius, Talis, Portaal, Stadgenoot en Kleurrijk Wonen zijn een greep uit de woningcorporaties die hun woningportefeuille hebben uitgebreid met BaseHome-woningen. Ook voor diverse institutionele beleggers zijn projecten gerealiseerd met onze bouwconcepten. 

Voor gestapelde bouw passen we ons concept Wonivo toe en de Optimaat is ons prefab bouwconcept dat we samen met Emergo ontwikkelden voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Gevarieerde mix en efficiënt traject

Door de combinatie van BaseHome met Wonivo en Optimaat is een gevarieerde mix mogelijk bij de invulling van een stedenbouwkundig plan met conceptwoningen en -appartementen van Van de Klok.

Hierdoor ontstaat een zeer efficiënt ontwikkel- en realisatietraject met zo min mogelijk (faal)kosten en materiaalgebruik.

Digitalisering op de Bouwplaats
Van de Klok maakt al jaren gebruik van een app voor interne kwaliteitscontroles en voor keuringen van steigers en liften met oog op de veiligheid van de bouwplaats. Alle benodigde gegevens worden op locatie digitaal vastgelegd met foto’s en eventuele toelichting. Op die manier wordt snel inzichtelijk gemaakt welke actiepunten nog moeten worden uitgevoerd en door wie. Ook voor kwaliteitsborging bij opleveringen zetten we de app in. Zo controleren we of onze woningen voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging (Wkb). 

KlokGroep_Wageningen_BASE_09.jpg

Patrimonium, Wageningen

KlokHolding_Bosleeuw_BASE_06_s.jpg

Leeuwendael, Amsterdam (Bos en Lommer)

KlokHolding_Nachtegaalplein_BASE_11_s.jpg

Nieuw Nachtegaalplein, Nijmegen

KlokHolding_Hengstdal_BASE_04_s.jpg

Hengstal, Nijmegen

Hof van Campe, Ewijk-cluster 1a.E

Hof van Campe, Ewijk

KlokGroep_Leerdam_BASE_20160608_07.jpg

PMC 3: BaseHome, Nijmegen

KlokHolding_New24_Arnhem_BASE_05_s.jpg

New24, Arnhem

KlokHolding_DeBrink_BASE_11_s.jpg

De Brink, Nijmegen

De Nieuwe Oogst (3)

Nieuwe oogst, didam

KlokGroep_Bastion_BASE_03.jpg

Bastion, Arnhem

KlokGroep_Amsterdam_BASE_20160826_12.jpg

Het Groene Rijck, Nijmegen

KlokHolding_Victoria_Haarsteeg_BASE_11_s.jpg

PMC 4: BaseHome, Wageningen

KlokGroep_Tiel_NoM_BASE_20161103_05-LR.jpg

NoM-woningen, Tiel

Woningen voor iedere doelgroep

In het ontwikkelen en realiseren van conceptwoningen zijn we niet uniek: bijna alle grote bouwondernemingen werken met bouwconcepten om woningen betaalbaar en efficiënt te kunnen realiseren. Wat Van de Klok hierin onderscheidend maakt, is dat we alle doelgroepen van corporaties kunnen bedienen door de combinatie van onze verschillende woningconcepten. Daarbij is er voor de opdrachtgever maar één contactpersoon voor alle concepten.


Zoals gezegd: we zijn niet de enige partij met een woningbouwconcept. Maar hoe kunnen onze concepten nu vergeleken worden met die van andere aanbieders? Waar zit het onderscheid in betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid? Daar is een oplossing voor: De Woonstandaard.

Conceptenboulevard-4kant.jpg

De Woonstandaard

Om in de woningbouw een betere afstemming tussen vraag en aanbod te bereiken, heeft ‘Netwerk conceptueel bouwen’ - waar Van de Klok lid van is - in samenwerking met Aedes 'De Woonstandaard' ontwikkeld. De Woonstandaard onderscheidt een aantal te huisvesten doelgroepen en woningtypes. De combinatie doelgroep en soort woning wordt PMC genoemd: Product-Markt-Combinatie.

Bouwconcepten vergelijken met PMC's
“ Door gebruik te maken van PMC’s ontwikkelen we woningen die aansluiten bij de behoeften uit de markt. ”

Meer weten over BaseHome?

Stuur mij een e-mail of bel me. Ik sta u graag te woord.

Stefan van Duijnhoven Directeur Wonen

Neem contact op met mij

Vul het formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

privacy beleid