Realisatie in 5 dagen

Door gebruik te maken van een slim ontwerp en vergaande prefabricatie is de Optimaat een zeer snel, duurzaam en betaalbaar woningconcept dat toepasbaar is in zowel nieuwbouw als renovatie. De Optimaat kan namelijk ook geplaatst worden op bestaande fundamenten.

Door de hoge mate van prefabricatie reduceren we faalkosten en is de bouwtijd verkort tot nog maar 5 dagen na funderingswerkzaamheden. Hierdoor is een Optimaat zeer snel beschikbaar en door het gebruik van prefab elementen is er geen sprake van bouwvocht. Nieuwe bewoners kunnen na oplevering dus direct starten met het inrichten van hun huis. Naast verkorting van de bouwtijd betekent prefabricage ook een forse reductie in transportbewegingen van en naar de bouwplaats. Er is dus veel minder overlast voor omwonenden. De prefab bouwcomponenten en -modules worden helemaal compleet naar de bouwplaats getransporteerd en direct op de juiste plek gemonteerd.

 

Circulair en duurzaam op meerdere niveaus

De Optimaat is op verschillende niveaus circulair. Allereerst is de woning demontabel en kan dus als geheel hergebruikt worden op een andere locatie. Daarnaast is het mogelijk om bouwcomponenten afzonderlijk te vervangen. Hiermee wordt de levensduur verlengd en afval gereduceerd. Bij het vervaardigen van de componenten worden zoveel mogelijk duurzame en circulaire materialen toegepast.

Het woningcasco bestaat hoofdzakelijk uit houtsysteembouw en massief hout. De winning en productie van hout als grondstof is energiezuinig, en heeft een zeer lage CO2-emissie ten opzichte van andere bouwmaterialen als beton, staal en kunststof. Doordat hout CO2 opneemt, draagt het zelfs bij aan de CO2-reductiedoelstellingen die opgenomen zijn in het Energieakkoord.

KlokGroep_Optimaat_BASE_04_met-logo.4kant.jpg
Emergo-woonkamer-keuken-4kant.jpg

Energie en comfort

We kunnen verschillende energieconcepten aanbieden in de Optimaat, waarbij de energiezuinigheid, de initiële investering, de toepassing van hernieuwbare energie en comfort variëren. Het concept voldoet aan EPC en BENG en biedt mogelijkheden voor zeer energiezuinig en energieneutraal wonen.

De kern van de Optimaat is de all-in module. Dit is een complete bouwmodule, waarin zowel bouwkundige als installatietechnische onderdelen zijn verwerkt. Deze module bevat de badkamer, de keuken, de meterkast, de installatietechniek en de trap. De all-in module wordt compleet prefab aangeleverd bij de bouwplaats, waar vervolgens de overige bouwdelen op de module worden aangesloten.

We hebben de Optimaat samen met Emergo ontwikkeld, een industriële partner voor woningbouw. Zij bieden hetzelfde concept aan onder de naam Premodu.

Hét prefab woningconcept voor een- en tweepersoonshuishoudens

USP-Milieu_advies.png (1)

Circulair en duurzaam

De Optimaat is demontabel en kan hergebruikt worden op een andere locatie. Ook afzonderlijke bouwcomponenten kunnen vervangen worden.
Basehome-efficientie.png

Zeer snelle realisatie

Door de hoge mate van prefabricatie bouwen we de Optimaat binnen 5 dagen na de funderingswerkzaamheden.
USP-Betrokken.png

Minimale overlast voor omwonenden

Naast verkorting van de bouwtijd betekent prefabricage ook een forse reductie in transportbewegingen van en naar de bouwplaats.
Overasselt-Exterieur-Cam-01-LR.jpg

Optimaat, Overasselt

Overasselt - interieur-Woonkamer-2.0-LR.jpg

Optimaat, Overasselt

Overasselt - interieur-Keuken-incl.-trap-2.0-LR.jpg

Optimaat, Overasselt

Optimaat- Groesbeek_1-LR.jpg

PMC 1: Optimaat, Groesbeek

Enscape_2020-02-17-12-04-28.png

Optimaat, Groesbeek

Enscape_2020-02-17-12-02-34.png

Optimaat, Groesbeek

Enscape_2020-02-17-12-46-53.png

Optimaat, Groesbeek

Enscape_2020-02-17-12-40-31.png

Optimaat, Groesbeek

KlokGroep_Optimaat_BASE_16_s.jpg

Optimaat, Nijmegen (pilotproject)

KlokGroep_Optimaat_BASE_04_s.jpg

Optimaat, Nijmegen (pilotproject)

KlokGroep_Optimaat_BASE_03_s.jpg

Optimaat, Nijmegen (pilotproject)

KlokGroep_Optimaat_BASE_15_s.jpg

Optimaat, Nijmegen (pilotproject)

KlokGroep_Optimaat_BASE_13_s.jpg

Optimaat, Nijmegen (pilotproject)

Woningen voor iedere doelgroep

In het ontwikkelen en realiseren van conceptwoningen zijn we niet uniek: bijna alle grote bouwondernemingen werken met bouwconcepten om woningen betaalbaar en efficiënt te kunnen realiseren. Wat Van de Klok hierin onderscheidend maakt, is dat we alle doelgroepen van corporaties kunnen bedienen door de combinatie van onze verschillende woningconcepten.


De Optimaat is niet ons enige bouwconcept. Voor grondgebonden woningen passen we al jaren ons BaseHome-concept toe en Wonivo is ons bouwconcept voor gestapelde bouw. Daarbij is er voor de opdrachtgever maar één contactpersoon voor alle concepten. Zoals gezegd: we zijn niet de enige partij met een woningbouwconcept. Maar hoe kunnen onze concepten nu vergeleken worden met die van andere aanbieders? Waar zit het onderscheid in betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid? Daar is een oplossing voor: De Woonstandaard.

Conceptenboulevard-4kant.jpg

De Woonstandaard

Om in de woningbouw een betere afstemming tussen vraag en aanbod te bereiken, heeft ‘Netwerk conceptueel bouwen’ - waar Van de Klok lid van is - in samenwerking met Aedes 'De Woonstandaard' ontwikkeld. De Woonstandaard onderscheidt een aantal te huisvesten doelgroepen en woningtypes. De combinatie doelgroep en soort woning wordt PMC genoemd: Product-Markt-Combinatie.

Bouwconcepten vergelijken met PMC's
“ Door gebruik te maken van PMC’s ontwikkelen we woningen die aansluiten bij de behoeften uit de markt. ”

Meer weten over de Optimaat?

Stuur mij een e-mail of bel me. Ik sta u graag te woord.

Stefan van Duijnhoven Directeur Wonen

Neem contact op met mij

Vul het formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

privacy beleid