IMG_0760.JPG

Het zicht vanaf de parkeerplaats op het buitendek van Café Hubert

Wim en Joost Gerrits - Het familiebedrijf-2424.jpg

Realisatiemanager Wim Gerrits

IMG_0763.JPG

De zuidgevel van De Vasim

IMG_0759.JPG

Het buitendek waar je straks heerlijk op het terras kunt vertoeven

IMG_0752.JPG
IMG_0746.JPG

De ruime evenementenhal van Vasim Events waar nog druk wordt gewerkt

IMG_0762.JPG
IMG_0765.JPG
Alle verhalen

De Vasim; met recht een creatieve hotspot!

01 maart 2023
Transformatie
Realisatiemanager Wim Gerrits gaat over een maand met pensioen. Met Wim blik ik kort terug op de transformatie van de zo goed als opgeleverde Vasim in Nijmegen, ‘zijn’ laatste project. ”Ik had me geen beter project kunnen wensen om mijn carrière mee af te sluiten”, vertelt Wim enthousiast. “Het is met momenten best een zwaar traject geweest, maar dat maakt het juist tot een bijzonder project. Ik ben trots op wat we samen met het bouwteam hebben gerealiseerd en dat ik onderdeel ben geweest van deze markante transformatie.”

De Vasim heeft een flinke metamorfose ondergaan in de afgelopen twee jaar. Ik heb het project als communicatiemedewerker nauwgezet kunnen volgen en de vervallen locatie op het NYMA-terrein zien veranderen in een creatieve hotspot.

Het hout, de onbewerkte betonnen constructie en de inpandige lichtgroene kleuren met het hergebruikte materiaal, de stalen trappen en de immens grote raampartijen geven het pand de uitstraling van een statig, industrieel object waarbij de nostalgie bewaard is gebleven.

De oude spinnerij is nieuw leven ingeblazen en toegankelijk voor jong en oud. De diversiteit aan nieuwe bedrijfjes, van klein tot groot, laat zien dat De Vasim in trek is. Inmiddels weten veel locals de weg naar De Vasim te vinden. Het buitendek dat aansluit op de Winselingseweg en de westzijde wordt straks uitgebaat door Café Hubert. Heerlijk in de zon relaxen met een drankje maakt dat je niet meer naar huis wilt. En dat kan, want voor een hapje kun je hier ook terecht.

De ambitie om van De Vasim een creatieve hotspot te maken, is in mijn ogen volledig gelukt! De locatie sluit perfect aan met de ‘overzijde’ van de Waal; het nieuwe Nijmegen-Noord. Inmiddels hebben veel (jonge) gezinnen daar hun intrek genomen; zij wandelen straks over de door de gemeente nieuw aan te leggen loopbrug naar het NYMA-terrein.

Vanaf half maart staan de laatste opleveringen gepland, de bouwketen zijn al leeg en worden binnenkort opgehaald. Samen met partner Lingotto gaan we het opleverfeest voorbereiden. Er is nog een klein werkhoekje in de zuidvleugel van De Vasim ingericht voor Wim en de laatste ‘bouwmensen’. En zoals er afgelopen jaren leven in de brouwerij was door een bulk aan bouwmensen, zo zal het na april ‘bruisen’ door feestvierders, sporters, cultuursnuivers en de mensen van werkstad De Vasim.

‘Onze’ Wim is er tijdens het Vasim-opleverfeest zeker bij en zegt hierover:  “Ik wil dit feestje voor geen goud missen, na precies 40 jaar dienstverband bij KlokGroep is dit een mooie afsluiting.” Bedankt Wim!

Sandra van Rooij, communicatiemedewerker KlokGroep