klokgroep_jaarverslag.png
Alle verhalen

Jaarcijfers 2015: Omzet en resultaat stijgen

25 mei 2016
KlokHolding Jaarverslagen
Waar de bouwsector in 2014 de eerste tekenen van herstel liet zien, kenmerkt 2015 zich het beste als een jaar waarin Van de Klok en Novaform (KlokGroep) definitief de stijgende lijn hebben ingezet. De crisis ligt achter ons en we groeien weer in medewerkers, omzet en resultaat.

De groepsomzet steeg in 2015 met 3,6% en kwam uit op €134,4 miljoen. Deze stijging is vooral gerealiseerd in de woningbouw via Van de Klok Wonen, maar ook Novaform Vastgoedontwikkelaars leverde een belangrijke bijdrage. Het nettoresultaat kwam uit op ca. €5,6 miljoen, bijna driemaal zo hoog als het voorgaande jaar. 

Recordjaar
Het afgelopen jaar gaat voor de boeken in als een recordjaar qua woningverkoop. In 2015 verkochten we bijna 750 woningen, terwijl dat dit er in 2014 nog 481 waren. Met enkele mooie projecten in het vooruitzicht, verwachten we ook voor 2016 weer een mooie verkoopscore. 

Vooruitzichten 2016 
De omzetgroei zal doorzetten in 2016. De verwachte groepsomzet voor 2016 bedraagt ca. € 150 miljoen met een brutoresultaat tussen € 9 en € 11 miljoen. De orderportefeuille is goed gevuld en er zijn diverse (binnenstedelijke) projecten van Van de Klok Bouw & Ontwikkeling en Novaform in uitvoering. Ook Van de Klok Totaalonderhoud zal met enkele grote renovatieprojecten een behoorlijke bijdrage leveren aan een gezonde omzet en winst. 

Door de positieve marktontwikkelingen, de goed gevulde orderportefeuille en de opnieuw versterkte financiële positie van Van de Klok zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. 

Bekijk het volledige financiële jaarverslag hier.