Boulevard-Heuvelink_ondertekening-proost-SPF-Draisma-Klok-1.jpg

Willem Jan van de Water (SPF Beheer), Hans Mulderij (Draisma) en Maurice Wieland (KlokGroep)

Boulevard-Heuvelink_ondertekening-a-SPF-Draisma-Klok-1.jpg

Op gepaste afstand ivm de coronarichtlijnen

Boulevard-Heuvelink_overdracht-ondertekening-Draisma-1.jpg

Hans Mulderij, Hoofd Bedrijfsbureau Draisma Apeldoorn

Boulevard-Heuvelink_overdracht-ondertekening-1.jpg

Willem Jan van de Water, Technisch Manager SPF Beheer

Boulevard-Heuvelink_overdracht-ondertekening-Maurice-1.jpg

Maurice Wieland, Adjunct-directeur KlokGroep Bouw- & Ontwikkeling

Boulevard-Heuvelink_overdracht-ondertekening-jas_klokgroep-1.jpg
KlokHolding_BH_Arnhem_BASE_24_s.jpg

De nieuwbouw van Boulevard Heuvelink, Arnhem

KlokHolding_BH_Arnhem_BASE_20_s.jpg
KlokHolding_BH_Arnhem_BASE_23_s.jpg
KlokHolding_BH_Arnhem_BASE_09_s.jpg
KlokHolding_BH_Arnhem_BASE_22_s.jpg
Alle verhalen

Avenu 1895 opgeleverd: Arnhem is 123 gevarieerde huurwoningen rijker

16 april 2020
Ontwikkelen Realiseren Binnenstedelijk Sloop
Exact 23 maanden nadat de eerste schep de grond in ging, heeft VOF Draisma Klok op donderdag 16 april het project ‘Avenu 1895’ in Arnhem opgeleverd aan SPF Beheer. Het nieuwbouwproject aan de B.P. Verschuerstraat en Van Oldebarneveldtstraat bestaat uit 123 moderne nieuwbouwappartementen inclusief parkeergarage nabij het centrum van Arnhem en is volledig bestemd voor de vrije verhuursector. De appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken en gelegen rondom een aantrekkelijke binnentuin.

De oplevering van het project heeft op gepaste wijze, volgens de regels van het RIVM, plaatsgevonden. SPF Beheer kocht de woningen aan namens Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en verhuurt de appartementen in de vrije sector. Naast SPF Beheer als opdrachtgever waren twee afgevaardigden van Van de Klok en Aannemingsbedrijf Draisma aanwezig, als participanten van VOF DraismaKlok, die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en realisatie van het project. Eerder transformeerde deze combinatie op het voorterrein ook de monumentale ambachtsschool aan Boulevard Heuvelink tot 40 loftwoningen ontworpen door OpZoom Architecten. Een geslaagde transformatie die afgelopen jaar de publieksprijs won tijdens de Nacht van de architectuur. Samen met het opgeleverde nieuwbouwproject vormt de oudbouw nu een fraai geheel met de ruime binnentuin als centraal punt.

Bauke Robijn, fundmanager Vastgoed bij SPF Beheer: “Er is momenteel veel te doen over het huursegment in Nederland. De beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen staat onder druk. Door de realisatie van dit project zijn 123 zeer gevarieerde huurwoningen toegevoegd aan de Arnhemse woningmarkt."

Wij zijn er trots op dat we met dit mooie project een bijdrage kunnen leveren aan de beschikbaarheid van huurwoningen in deze mooie stad.


Openbare binnentuin

Een van de grote kwaliteiten van ‘Avenu 1895’ is de fraaie, hoogwaardige binnentuin. Iedereen die hier straks woont, ervaart de ruimte tussen de gebouwen. Ook voorbijgangers kunnen de tuin in wandelen en het blok doorkruisen. Het wordt een prettig verblijfsgebied, mede door de realisatie van een parkeergarage onder de woonblokken. Tegelijkertijd voorkomt deze privégarage dat de parkeerdruk in de wijk toeneemt door de gerealiseerde woningen.


Moderne invulling

Inbo architecten zorgde voor het ontwerp. Het resultaat is een moderne invulling van het gebied met vier gebouwen, opgetrokken uit ambachtelijk metselwerk. Het woonblok dat centraal in de binnentuin is gelegen, onderscheidt zich door de witte, gestucte buitengevel die op termijn zal begroeien. En een ander gebouw valt op door een bijzonder architectonisch hoogte-element bovenop het gebouw, een licht accent met veel glas en aluminium.

Cadeau voor de buurt

Op de plek van het oude basketbalveld staan nu nog bouwketen, maar binnenkort wordt dit terrein opnieuw ingericht met struiken, bomen en gras. Er is in het groen ook een plekje gereserveerd voor de bestaande tafeltennistafel. De herinrichting is een initiatief van de Gemeente Arnhem, VOF DraismaKlok en SPF Beheer. De invulling is in overleg met de buurt tot stand gekomen. Maurice Wieland vertelt namens VOF DraismaKlok: “We zijn trots op het eindresultaat van het project. Het is erg mooi geworden, maar de realisatie heeft best een impact op de buurt gehad. We zijn dan ook blij dat we nu iets terug kunnen doen voor de buurt en hopen dat iedereen er nog lang plezier van kan hebben."