Samenwerking-Madaster-1200x800.jpg

V.l.n.r: Rob Jans (KlokGroep), Sander Beeks (Madaster), Thijs Pleijhuis (KlokGroep) en Peter Spijkerman (Madaster)

Afbeelding-Madaster2.jpg
Alle verhalen

Van de Klok zet volgende stap in transitie naar circulaire bouw

03 maart 2020
Innovatie MVO
Van de Klok heeft zich aangesloten bij het Madaster partnernetwerk. Rob Jans en Thijs Pleijhuis tekenden namens Van de Klok de partnerovereenkomst. Door samen met Madaster een materialenpaspoort te integreren in het ontwikkelproces zet Van de Klok een volgende stap in de transitie naar circulaire bouw.

Grondstoffen worden steeds schaarser, dus moet er nagedacht worden over hoe we het gebruik hiervan kunnen reduceren. Thijs Pleijhuis vertelt: “Van de Klok kan én wil - als ontwikkelaar en realisator van grootschalige bouwprojecten - echt een verschil maken. De samenwerking met Madaster beidt ons de mogelijkheid om materialen een identiteit te geven, waardoor grondstoffen steeds weer hergebruikt kunnen worden.”

Door deze samenwerking zetten we concrete stappen richting een circulaire economie.

Madaster registreert materialen en gebouwen, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Materialen worden traceerbaar en blijven oneindig beschikbaar. Vanuit Madaster kan iedereen een webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen en geeft inzicht in de circulariteit en financiële (rest)waarde van een gebouw. 

Over Madaster
Madaster beschouwt de aarde als een gesloten systeem en wil de verspilling van grondstoffen tegengaan door materialen oneindig beschikbaar te stellen. Door materialen te registreren en te documenteren wordt voorkomen dat ze als anoniem materiaal eindigen op de alsmaar groter wordende afvalberg. Madaster heeft om die reden een publieke, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving ontwikkeld. Vanuit het Madaster platform, het kadaster van materialen, kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. De materiële, circulaire en financiële informatie in een materialenpaspoort biedt particulieren, bedrijven, overheden en wetenschap een beter inzicht in de materiaalhuishouding in de gebouwde omgeving. Hergebruik van materialen wordt eenvoudiger, slim ontwerpen gestimuleerd en afval geëlimineerd.

lees HIER meer over Madaster.

Meer weten over hoe wij omgaan met circulariteit?

Stuur een e-mail of bel me. Ik vertel je graag meer.

Thijs Pleijhuis Manager Co-makership

Neem contact op met mij

Vul het formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

privacy beleid