IMG_9867.jpeg
IMG_9864-2.jpg
2202-1316-v2.0---Interieurbeeld-stadion-inwendig-LR.jpg

Impressie nieuwe tribune Goffertstadion

2202-1315-v2.0---Interieurbeeld-Goffert-tribune-LR.jpg

Impressie nieuwe Hazenkamp-tribune Goffertstadion

2202-5210-v1.0---Vogelvlucht-apart-wonen-(scenario-A)-LR.jpg

Denkrichting-A | Vogelvlucht nieuwe invulling Goffert

2202-5209-v1.0---Vogelvlucht-alles-hoofdgebouw-(scenario-B)-LR.jpg

Denkrichting-B | Vogelvlucht nieuwe invulling Goffert

2202-5213-v1.0---Vogelvlucht-1-gebaar-(scenario-C)-LR.jpg

Denkrichting-C | Vogelvlucht nieuwe invulling Goffert

Alle verhalen

Volop goede ideeën tijdens eerste participatiedagen Ons Nest!

16 maart 2022
Ontwikkelen Binnenstedelijk Samenwerken
De eerste participatiemomenten voor de vernieuwde Goffert op 7 en 8 maart zijn goed bezocht. Circa 300 geïnteresseerden kwamen naar het Goffertstadion en gaven in de gracht op grote panelen hun mening over de verschillende ontwerpthema’s van Ons Nest, zoals de nieuwe ontwikkeling heet. De thema's varieerden van Wonen, Noodzaak en Voorzieningen tot Mobiliteit en Duurzaamheid.

Via post-it notes (de welbekende ‘geeltjes’) konden de aanwezigen bij ieder paneel hun ideeën, aandachtspunten, tips en kanttekeningen kwijt. Betrokken medewerkers vanuit de gemeente Nijmegen, N.E.C., Felixx landschapsarchitecten, Inbo architecten en ontwikkelaar Van de Klok stonden paraat bij de panelen voor extra toelichting en om vragen te beantwoorden. Floor van Sambeek, omgevingsmanager bij Van de Klok: “Op beide dagen is er ontzettend veel geschreven door de bezoekers; elke dag hingen de reactiepanelen vol met memo’s. Dat is super fijn, want dit geeft ons de gelegenheid om het plan te verbeteren.”
 

Een breed gedragen plan

De participatiemomenten worden natuurlijk niet voor niets georganiseerd. Na ieder participatiemoment delen we via deze website en de nieuwsbrief van Ons Nest de resultaten van wat we hebben opgehaald (naar verwachting in april/mei). Tijdens het volgende participatiemoment – dat in de loop van dit jaar zal plaatsvinden – laten we zien hoe de opgehaalde ideeën en aandachtspunten zijn verwerkt in het vervolgontwerp. Het einddoel: een breed gedragen plan voor een vernieuwd Goffertstadion, waardoor N.E.C. zelfstandig en financieel gezond de toekomst tegemoet kan treden en waarmee we zoveel mogelijk waarde toevoegen aan het park en de stad Nijmegen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Ons Nest.