Fruitschaal-KlokGroep.jpg

Gezondheid in als uitgangspunt

Een belangrijke graadmeter om de gezondheid van ons personeel te meten, is het ziekteverzuimpercentage. Als gevolg van een (te) hoog ziekteverzuim in 2010 (6,9%) is de verzuimbegeleiding drastisch aangepast.

De focus ligt sinds 2011 veel meer op preventie in plaats van genezing. Dit betekent dat ‘ongezonde leefpatronen’ vroegtijdig worden gesignaleerd en medewerkers eerder begeleiding krijgen om uitval te voorkomen. Ook wordt sporten gestimuleerd. Zo fietsen enkele collega's regelmatig gezamenlijk een fietstocht, met de toepasselijke naam 'Rondje met de Klok' mee'. Door deze maatregelen ligt het ziekteverzuimpercentage op 1,7%. 

 

De gezonde Klokweek

De focus op gezondheid binnen onze organisatie is overal aanwezig. Zo streven we ieder jaar naar een Gezonde KlokWeek.

Tijdens een gezonde KlokWeek (of maand) organiseren we workshops, bijvoorbeeld over stoppen met roken of het voorkomen van rugklachten. En er worden sportieve activiteiten georganiseerd door collega’s die de rest enthousiasmeert om mee te doen. Tijdens de Gezonde KlokWeek in 2016 werd ons personeel bijvoorbeeld getrakteerd op verse smoothies. Niet alleen gezond, maar ook een leuke week die zorgt voor voldoende (arbeids)vitamines! 

DSC_1488.jpg