Dfuten - Boldershofkapel - plavuizen leggen.jpg

Betrokken met de wereld om ons heen

Tijdens een officiële handeling op een bouwplaats staan we graag stil bij initiatieven rondom de bouwplaats. We reiken dan regelmatig een geldcheque uit aan lokale initiatieven.

Maar we steunen niet alleen financieel. We zetten onze kennis en kunde ook belangeloos in bij projecten waarvan wij vinden dat die belangrijk zijn voor de omgeving. Zo zijn de ruimtes onder de monumentale Boldershofkapel in Druten door onze mensen voorzien van plavuizen en is het Hospice ‘Bijna Thuis Huis Maas & Waal’ uitgebreid met een koperen gevel.

Sponsoring & ondersteuning

Van de Klok weet waar ze naartoe wil, maar vergeet zeker niet waar ze vandaan komt. Meer dan 90 jaar geleden begon het voor Van de Klok in een schuur op de Horst in het Gelderse Druten.

Inmiddels zijn we gevestigd op diverse plekken in binnen- en buitenland, maar we zijn nog steeds stevig verankerd in de regio. Er worden diverse grote en kleine clubs, organisaties en evenementen igesponsord. De laatste jaren hebben we onze sponsoring wat uitgebreid. Zo hebben we de Santarun in Arnhem gesponsord, een hardloopevenement door het centrum van de stad, waarbij de volledige opbrengst ten goede komt van Unicef. 

Santarun.jpg
3381klok2©hansbarten2014.jpg

Arbeidsethos, discipline en verantwoordelijkheid

In 2012 hebben wij samen met Standvast Wonen, woningcorporatie Portaal en Stichting Dagloon Nijmegen de handen ineengeslagen voor een uniek project: ‘Meister und Gesell’.

Gestoeld op de Duitse praktijkgerichte scholingsstructuur bieden wij met dit project dak- en thuislozen van Stichting Dagloon perspectief op werk én wonen. De combinatie van wonen, werken en begeleiden brengt een zorgeloze toekomst voor de deelnemers aan Meister und Gesell binnen handbereik. 

Gesell aan het woord..

“Via het Meister und Gesell programma kreeg ik in 2011 – ondanks mijn situatie als dak- en thuisloze – weer kans op werk en wonen. Via dit programma ben ik in mijn eerste jaar als stagiair aan de slag gegaan. In de jaren daarna heb ik iedere keer een stap in de goede richting gezet door hard te werken en veel werkervaring op te doen. En met succes: in 2014 zette ik mijn handtekening onder een vast arbeidscontract bij Van de Klok. Een fantastisch moment!”

Berkvens_Mark_200x300.jpg
Mark Berkvens
Realisatiemedewerker