Verandering in werk- en denkprocessen

Onze organisatie is de laatste jaren veranderd van uitvoerder naar regievoerder. Dit vraagt niet alleen om veranderingen binnen de organisatie, maar ook in denk- en werkprocessen van onze mensen.

Het aansturen en aanspreken van onderaannemers en co-makers vraagt vaardigheden van bouwplaatsmedewerkers die wij niet eerder hebben verlangd. Zo vragen we bijvoorbeeld meer op het gebied van communicatie, planning en samenwerking.Door intensieve begeleiding en ‘coaching on the job’ begeleiden wij medewerkers bij hun veranderde rol op de bouwplaats of kantoor.

Toon-en-Leon-1-LR.jpg
Antio Verriet - Willem Ensing - Stifo - KlokGroep.jpg

Leerwerkplekken als antwoord op vergrijzing en ontgroening

Om de ontgroening en vergrijzing in onze sector tegen te gaan, voert Van de Klok regelmatig werk uit dat door de opdrachtgever bij het Stimuleringsfonds (StiFo) is aangemeld.

Het StiFo maakt opleiden van nieuwe vakmensen mogelijk en streeft er naar een kwart van de contracturen in te vullen met SROI-kandidaten. Samen met StiFo kijkt Van de Klok per project hoe leerlingen en SROI-kandidaten het beste ingezet kunnen worden. Ook betrekken we onze onderaannemers bij het invullen van de SROI- en leerwerkplekken. 

Een persoonlijke aanpak werkt...

“Dat het even zou duren voordat ik na mijn afstuderen een baan zou vinden, had ik wel verwacht. Maar niet dat het zó lastig zou zijn. Ik besloot mijn CV persoonlijk af te geven bij Van de Klok. De persoonlijke aanpak werkte, want Van de Klok was geïnteresseerd en bood mij een leerwerkplek aan. Na deze periode kreeg ik een jaarcontract en inmiddels heb ik promotie gemaakt naar Coördinator Beheer. Mijn ervaring: als je echt wilt, krijg je hier alle kansen om te groeien!”

Sander den Bekker - LR.jpg
Sander den Bekker
Coördinator Beheer