nieuwbouw-waalsprong-nijmegen-hisorischetuin-ext8.jpg
nieuwbouw-waalsprong-nijmegen-hisorischetuin-hoekwoning.jpg
nieuwbouw-waalsprong-nijmegen-historischetuin-parkwoninghoek.jpg
nieuwbouw-waalsprong-nijmegen-herontwikkeling3-laags-uitsnede.jpg
nieuwbouw-waalsprong-nijmegen-hisorischetuin-levensloopwoning.jpg
Alle projecten

Historische Tuin, Nijmegen - Waalsprong

Ontwikkelen Realiseren Uitleggebied BaseHome

130 woningen

Historische Tuin is een nieuwbouwproject van 130 woningen in de te ontwikkelen wijk Woenderskamp in de Waalsprong in Nijmegen.

Er worden diverse woningtypes gebouwd: drie- en vierlaagse (veel ruimte!) woningen met een plat dak, levensloopwoningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond, rijwoningen en vrijstaande woningen. Aan de randen van het plangebied komen de woningen met drie- en vier woonlagen en een plat dak. In het binnengebied worden de tweekappers gerealiseerd die bestaan uit 1 laag met een kap, de levensloopwoningen en rijwoningen voorzien van twee lagen met een kap. Deze woningen beschikken over een veranda. De verkoop is in april 2020 gestart waarna de woningen heel snel uitverkocht waren!

De ligging direct aan de tuin vormde de inspiratie voor de projectnaam; historische tuin 'de Woenderskamp' maakt dat dit een bijzondere locatie is. Daarnaast hebben de kopers alle ruimte voor een eigen indeling zoals bijvoorbeeld het werken aan huis bij de woningtype met vier woonlagen en plat dak.

De toekomstige straatnamen zijn bekend en verwijzen naar de Italiaanse renaissance kunstenaars: Donatellostraat, Sandro Botticellihof en Giorgio Vasaristraat.

De start bouw staat gepland in het eerste kwartaal van 2021. We streven ernaar dat alle woningen medio 2022 zijn opgeleverd. Dit project is door Van de Klok Wonen met BPD in ontwikkeling genomen.

Naar projectwebsite