KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_05_s.jpg
KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_02_s.jpg
KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_03_s.jpg
KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_14_s.jpg
KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_15_s.jpg
KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_09_s.jpg
KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_10_s.jpg
KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_11_s.jpg
KlokHolding_Martinus_Arnhem_BASE_08_s.jpg

Binnenplaats

Alle projecten

De Martinus, Arnhem

Initiëren Ontwikkelen Realiseren Binnenstedelijk

13 stadswoningen en commerciële ruimten

Nieuwbouw in het centrum van Arnhem

Het huidige Kerkplein in Arnhem is jarenlang gebruikt als parkeerplaats en als locatie voor de markt. Het plein vormt feitelijk de verbindende schakel tussen de historische binnenstad en de Rijn. Met de ontwikkeling van het Kerkplein is de verblijfskwaliteit in dit gebied vergroot.

In dit nieuwbouwproject zijn 13 fraaie stadswoningen met een riante buitenruimte gerealiseerd. 4 van deze woningen zijn boven 2 commerciƫle ruimten gepositioneerd. Het gebouw sluit aan een zijde aan op het Focus filmtheater. Iedere stadswoning heeft tevens het genot van een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. Om dit binnenterrein te bereiken is er een onderdoorgang onder een van de woningen gerealiseerd. De woningen bestaan uit vier- of vijf woonlagen. Door de architectuur is de ruimte in huis gemaximaliseerd (geen schuine daken). Kopers konden hun woning naar eigen smaak afwerken. Dit project was een prachtige uitdaging door het binnenstedelijk gebied waardoor een zeer beperkte bouwplaatsruimte aanwezig was.

De Jansbeek is een beek die van de heuvels in Arnhem-Noord door Sonsbeek via de Arnhemse binnenstad naar de Rijn stroomt. Vanaf de 18e eeuw is de beek geleidelijk uit het centrumgebied verdwenen en steeds meer om het centrum geleid. Nu komt de Jansbeek weer zichtbaar terug in het centrum. De Jansbeek stroomt direct naast de commerciƫle ruimten en de bovenliggende woningen.