KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_01_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_13_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_02_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_04_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_03_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_14_s.jpg (1)

De gerealiseerde Stadstuin met daaronder de verkaveling van nieuwbouwproject Historische Tuin

KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_05_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_08_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_07_s.jpg
KlokHolding_Stadstuin_Lent_BASE_10_s.jpg
Luchtfotografie_Nuvastgoed-00328-1778.jpg

Inmiddels een historisch beeld zonder bebouwing

Alle projecten

De Stadstuin , Lent

Ontwikkelen Realiseren Wonen

115 duurzame koop- en huurwoningen

De Stadstuin Lent

Met het centrum en het oude Honigcomplex in Nijmegen om de hoek ligt nieuwbouwproject De Stadstuin op een toplocatie. Tegelijkertijd grenst het project ook aan natuur- en recreatiegebied De Waaijer. Een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. De Stadstuin maakt haar naam dan ook meer dan waar!

Het nieuwbouwproject De Stadstuin bestaat in totaal uit 115 duurzame koop- en huurwoningen. Alle woningen zijn voorzien van stadsverwarming. Dit zijn manieren om je huis te verwarmen of om warm water te krijgen zonder het gebruik van gas. Je krijgt warm water en warmte in huis via een netwerk van waterleidingen. Het warme water van de stadsverwarming ontstaat door restwarmte van bijvoorbeeld elektriciteitscentrales.

Twee bouwstromen

De woningen zijn in twee bouwstromen gebouwd. De binnenring is in kalkzandsteen opgetrokken en is vormgegeven in een landelijke jaren '30 stijl en bestaat uit tussen-, hoek-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. De buitenring bestaat uit betoncasco enĀ is ontwikkeld in een stedelijke stijl en bestaat uit tussen- en hoekwoningen. Het aanbod van de woningen is geschikt voor zowel starters als doorgroeiers. Van de 115 woningen zijn 23 woningen afgenomen door corporatie Woongenoot voor de sociale huurmarkt. 14 woningen zijn als starterswoningen verkocht. Deze woningen hebben een beukmaat van 4.200mm.

De start van de bouw is in mei '19 geweest. De laatste woning van dit project is in juni '20 opgeleverd.