KlokHolding_Hengstdal_BASE_01_s.jpg
KlokHolding_Hengstdal_BASE_02_s.jpg

Hengstdal

KlokHolding_Hengstdal_BASE_05_s.jpg
KlokHolding_Hengstdal_BASE_04_s.jpg

Hengstal, Nijmegen

KlokHolding_Hengstdal_BASE_03_s.jpg
Alle projecten

Hengstdal, Nijmegen

Ontwikkelen BaseHome Sanering Binnenstedelijk

31 nieuwbouwwoningen

Nieuwbouw in de Nijmeegse wijk Hengstdal

Van de Klok heeft 31 nieuwbouwwoningen gerealiseerd in de Ahorn- en Lijsterbesstraat in de wijk Hengstdal te Nijmegen. De bewonersadviescommissie, het Gelders Genootschap en woningcorporatie Standvast Wonen kozen samen voor Van de Klok. Belangrijk argument was dat het ontwerp voor de nieuwbouw goed aansluit bij de buurt.

In januari 2018 ging de sloop van start. 

Huurders en direct omwonenden hadden destijds meegepraat over het Beeldkwaliteitsplan en de plattegronden. Terugkerende bewoners kregen een zwaarwegende stem in de beoordeling van het ontwerp voor de nieuwbouw. Deze bewonersadviescommissie besteedde vooral aandacht aan de beeldkwaliteit en de woonkwaliteit. Het Gelders Genootschap en Standvast Wonen keken ook naar de financiën en de techniek. 

De bewonersadviescommissie was enthousiast over het ontwerp
Van de Klok gaf namelijk gehoor aan haar wens: laat de bijzondere kenmerken van de bestaande architectuur terugkomen in de nieuwbouw. De nieuwe woningen sluiten ook qua authentieke sfeer aan bij de buurt en vormen nauwelijks een contrast met de bestaande huizen. Het ontwerp is van LSWA architecten.