IMG_6062.JPG
IMG_6040.JPG
IMG_6042.JPG

de nieuwe situatie

IMG_6052.JPG
IMG_6061.JPG
IMG_6051.JPG
IMG_6046.JPG
IMG_6044.JPG
IMG_6034.JPG
Alle projecten

ING Huis , Groningen

Onderhouden Binnenstedelijk Renovatie Verduurzaming Bankshop Retail

Het regiokantoor en de ING bankshop aan het Hereplein in Groningen is voor Van de Klok de 4e verbouwing naar het nieuwe ING-concept: het ING Huis. Steden als Haarlem, Arnhem en Nijmegen gingen Groningen reeds voor.

Het pand onderging een grote interne verbouwing en is succesvol afgerond. Het resultaat mag er zijn!

Door de plafondhoogte van 4,5 meter op de begane grond komt het ING Huisconcept prachtig tot haar recht. Alle bekende ING Huis-onderdelen zijn toegevoegd: antraciet akoestisch spuitwerk, installaties op kleur, eikenhouten podium, cementgebonden gietvloeren en natuurlijk de inmiddels bekende ING huisjes. 

De entree is verplaatst, er is nieuwe dakbedekking aangebracht, het plaatsen van kozijnen met tripleglas en de nieuwe warmtepompinstallatie en WTW-unit voor verwarmen, koelen en ventileren is een optimale toevoeging voor het energetisch opwaarderen. 

Doordat de ligging van dit kantoor binnenstedelijk is, aan een drukke straat met een busbaan, moest de werkenplanning strak aangehouden worden. Niet alleen vanwege de ligging maar ook om zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken bij de gebruikers van de belendende verdiepingen en panden.