220803 OPUS - AI voorgevel met Rebyl logo.jpeg

Impressie zoals het hotel er straks uitziet met de nieuwe naam 'The Rebyl'

210406 OPUS - AI interieur.jpg

Impressie van het interieur

211108 OPUS - AI hof zuid break out space .jpg

Impressie vanuit het hotel naar de binnentuin

211108 OPUS - AI hof zuid buiten.jpg

Impressie van de binnentuin

Alle projecten

OPUS , Nijmegen

Binnenstedelijk Transformatie Onderhouden

Herontwikkeling Opus Nijmegen

De voormalige meisjesschool OPUS aan het Vierdaagseplein in Nijmegen ondergaat een transformatie. In opdracht van Lingotto transformeren wij samen met Ventimon Elektrotechnisch bedrijf en Van Delftgroep het statige schoolgebouw naar een 4* hotel dat de naam 'The Rebyl' gaat dragen. Het wordt onderdeel van de Amerikaanse hotelketen Marriott International.

De entreepartij en hal met trappenhuis blijft behouden en dient straks als hotellobby. Aan de achterzijde van het hotel wordt nieuwbouw gerealiseerd met een houten gevel. Het gebouw wordt verduurzaamd met nieuwe isolatie, zonnepanelen, duurzame installaties en er is veel aandacht voor biodiversiteit. Denk hierbij aan groene daken, vogelnestvoorzieningen voor ca. 100 vogels zoals mussen, gierzwaluwen en vleermuizen. 

Het 4* hotel krijgt 97 kamers en suites en een café-restaurant. Naast de boutique gym zijn er vergader- en eventruimtes, gelegen aan de groene binnentuinen van het gebouw. 

Na de bouwvak zijn wij gestart met de transformatie en is inmiddels in volle gang. Wij verwachten in het eerste kwartaal van 2024 het gebouw op te leveren aan Lingotto.