DSC_2477.JPG
694NIJOEK_PH7_impr_4_6.jpg
694NIJOEK_PH7_impr_4_10.jpg
694NIJOEK_PH7_impr_4_11.jpg
694NIJOEK_PH7_impr_6_1 - Photo.jpg
694NIJOEK_PH7_impr_6_3 - Photo.jpg
694NIJOEK_PH7_impr_6_4 - Photo.jpg
Alle projecten

Opvanglocatie Prins Hendrikstraat 7, Nijmegen

Binnenstedelijk Renovatie Transformatie Onderhouden

150 opvangplekken

In een voormalig oud schoolgebouw op de Prins Hendrikstraat in Nijmegen worden opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd. Er worden ca. 128 opvangplekken gemaakt, verdeeld over 32 kamers.

De gemeente Nijmegen heeft nog steeds aanmeldingen voor nieuwe vluchtelingen vanuit Oekraïne. Daarnaast zijn veel Nederlandse gemeenten nog altijd op zoek naar nieuwe noodopvangplekken, zo ook Nijmegen. Na de fijne samenwerkingen bij de opvanglocaties aan de Tarweweg, Danielskerk, Schippersinternaat en Tweede Walstraat is Van De Klok Totaalonderhoud wederom gevraagd een nieuwe locatie in te richten. In oktober starten voorbereidende werkzaamheden om vanaf het tweede kwartaal van 2023 noodopvang te realiseren in het pand op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de Bijleveldsingel (PH7).

De gemeente maakt op Prins Hendrikstraat 7 een kleine 130 opvangplekken gereed voor mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. “Dit betreft deels aanvullende plekken, maar ook vervangende plekken voor het geval dat huidige Nijmeegse noodopvanglocaties in de loop van volgend jaar niet meer beschikbaar zijn..

Er zijn nog bouwkundige aanpassingen nodig aan het Rijksmonumentale pand. Samen met de architect, gemeente en adviseurs is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het plan wat zal bestaan uit 32 kamers. Hierbij wordt de nu nog ongebruikte zolder voorzien van daglicht en complete verdiepingsvloer

We verwachten voor de bouwvak (2023) de opvang locatie te hebben opgeleverd aan de gemeente Nijmegen.