KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_01_s.jpg
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_15_s.jpg
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_02_s.jpg
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_05_s.jpg
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_13_s.jpg
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_03_s.jpg

Parc Margriet biedt ruimte aan huurappartementen en beschermd wonen appartementen van ZZG

KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_10_s.jpg
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_09_s.jpg
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_11_s.jpg
KlokGroep_Juliana_BASE_13.jpg
KlokGroep_Juliana_BASE_08.jpg
KlokGroep_Juliana_BASE_14.jpg
KlokGroep_Juliana_BASE_15.jpg
KlokGroep_Juliana_BASE_03-2.jpg (2)
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_08_s.jpg

Er zijn 8 luxe herenhuizen gerealiseerd bij project Parc Margriet

Nuvastgoed_Luchtfotografie_-00490-6945.jpg
Alle projecten

Parc Margriet, Nijmegen

Initiëren Ontwikkelen Realiseren Beschermd wonen Zorg Binnenstedelijk

32 woonzorg appartementen, 77 koopappartementen en 8 luxe herenhuizen

Luxueus wonen in een prachtig park

Op het prachtige terrein van voormalig verpleeghuis Margriet, in de sfeervolle wijk Hunnerberg, in Nijmegen-Oost is in 2016 en 2017 het nieuwbouwproject Parc Margriet gerealiseerd. Achter het voormalige Verpleeghuis Margriet lag vroeger een grote, besloten tuin. Deze tuin is toegankelijk gemaakt en geeft het gebied de uitstraling van een charmant park. Het nieuwbouwproject Parc Margriet bestaat uit 135 woningen en appartementen, in de koop- en huursector, die verspreid liggen over het park.

Beschermd wonen in Juliana

Bijzonder aan dit nieuwbouwproject zijn de 32 zorgappartementen voor dementerenden ouderen in residentie Juliana volgens het concept Beschermd wonen, dat samen met FAME Planontwikkeling en ZZG zorggroep is ontwikkeld. Het concept Beschermd wonen zorgt ervoor dat elk mens veilig, autonoom en zelfstandig kan blijven wonen, maar wel met de zorg die benodigd is. Het gebouw heeft vier verdiepingen en op iedere verdieping liggen 8 appartementen rondom een eigen gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Elke bewoner huurt zijn eigen appartement, bestaande uit 45 tot 50 m2, met een eigen keuken en badkamer. Een goede balans tussen privacy versus sociale interactie. Woningcorporatie Talis is eigenaar van het gebouw en ZZG zorggroep verleent de zorg aan de bewoners.

Luxe herenhuizen en appartementen in Paviljoen Margriet en Résidence Wilhelmina

Ook zijn er 33 luxe koopappartementen gerealiseerd in Paviljoen Margriet en 8 luxe herenhuizen en 44 koopappartementen in Résidence Wilhelmina. De 8 herenhuizen zijn zeer ruim van opzet en beschikken over een riante tuin en een optioneel dakterras.

Alle appartementen beschikken over een parkeerplaats in de gezamenlijke ondergrondse, afsluitbare parkeergarage. De parkeergarage geeft inpandig toegang tot de binnentuin van Paviljoen Margriet en de appartementen van Residence Wilhelmina. Ook bijzonder aan dit onderdeel van het nieuwbouwproject zijn de enorm grote buiten- en bergruimtes van de appartementen. Die hebben ervoor gezorgd dat de appartementen, zelfs in de crisistijd, in een relatieve, korte periode zijn verkocht.

Leercurve nieuwbouwproject Parc Margriet

Samen met o.a. de co-makers onder andere Van den Pol Elektrotechniek, Alferink Installatietechniek, Adams Bouwadviesbureau en Constar Betonwaren heeft Van de Klok Bouw & Ontwikkeling het ontwerp van architect Inbo verder geconcretiseerd. Het is één van de eerste projecten geweest waarbij de uitwerking volgens de nieuwe 3D-standaarden is verricht middels BIM (bouwwerkinformatiemodel). Een leerproces waarbij iedereen moest wennen aan een nieuwere en efficiëntere manier van werken. Zo werd er, door samen in het model te tekenen, in een vroeg stadium naar bepaalde oplossingen gekeken, maar was het buiten wel wennen dat de “oude werktekening” niet meer voor handen was.

Ook de logistiek in dit nieuwbouwproject is een uitdaging geweest. Er was geen ruimte voor de opslag van materialen. Daardoor moest er van te voren goed worden nagedacht over bijvoorbeeld aan- en afvoer van materialen.

Daarnaast is door het nieuwbouwproject Parc Margriet ook een verbeteringsslag gemaakt t.a.v. het omgevingsmanagement. Voor de ontwikkeling van een locatie wordt nu nog beter gekeken in hoe de omgeving ruimer van te voren meegenomen kan worden. Door bijvoorbeeld met bewoners in gesprek te gaan op een inloopavond of gewoon bij hen thuis op de koffie te gaan.