Vogelbuurt - fase 2 (1)
Vogelbuurt - fase 2 (2)
Vogelbuurt - fase 2 (3)
Vogelbuurt - fase 2 (4)
Vogelbuurt - fase 2 (5)
Vogelbuurt - fase 2 (6)
Vogelbuurt - fase 2 (7)
Vogelbuurt - fase 2 (8)
Vogelbuurt - fase 2 (9)
Vogelbuurt - fase 2 (10)
3118A_0001 Vogelbuurt F2 Gruttostraat - Tiel.jpg
3118A_0005 Vogelbuurt F2 Gruttostraat - Tiel.jpg
3118A_0015 Vogelbuurt F2 Gruttostraat - Tiel.jpg
3118B_0014  Vogelbuurt F2 Leeuweriklaan - Tiel.jpg
Alle projecten

Vogelbuurt - fase 2, Tiel

Onderhouden Ecoveren Renovatie

Groot onderhoud 86 woningen

Verder Ecoveren in de Vogelbuurt

De wijk Vogelbuurt ligt in Tiel Oost. Gebouwd in de jaren zestig en aan een opwaardering toe. Een deel van de woningen zijn verouderd en voldeden niet meer aan de eisen van de moderne tijd. De werkzaamheden betroffen grootschalig onderhoud aan de 86 bewoonde woningen.

De werkzaamheden

De werkzaamheden zijn uitgevoerd aan zowel de binnen- als de buitenzijde van de woning.

Bij elke woning is er vloer- en dakisolatie aangebracht. Ook ging het bij dit project om gevelverfraaiingen, nieuwe kunsttofkozijnen, houten voordeuren, nieuwe gevelbeplating en het vervangen van het gevelvoegwerk. Bij de dakwerkzaamheden zijn de dakpannen en de dakgoten vernieuwd. Bij 13 woningen is het buitenblad aan de voorgevel vervangen. Van de bergingen zijn de asbest daken vervangen door nieuwe daken en zijn de berging geschilderd.

In de woningen zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd zoals het verwijderen van asbest en puin uit de kruipruimte, het aanbrengen van mechanische ventilatie in de badkamer, het vervangen van bestaande plafonds op de slaapkamers in verband met brandveiligheid. Bij een aantal woningen zijn de badkamers en toiletten vernieuwd.