Bij Van de Klok hebben we de laatste jaren grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, het ontwikkelen én toepassen van spraakmakende innovaties in het bouwproces, BIM en Slimmer Bouwen (Lean). Of het nu gaat om een groot complex project op een binnenstedelijke locatie, of om de ontwikkeling van woningen in een uitleggebied; innoveren zit in onze natuur.

Als ontwikkelmanager toets en beoordeel je omvangrijke en aansprekende projecten op haalbaarheid en ben je in een vroeg stadium betrokken bij interessante acquisities / tenders. Je bedenkt in dit proces creatieve concepten die voldoen aan de klantvraag en jouw voorstellen zijn financieel strak onderbouwd en vanuit verschillende scenario’s bekeken.

Naarmate jouw projecten steeds concreter worden, krijg je indien benodigd ondersteuning van collega-projectontwikkelaars en draag je jouw kennis en vaardigheden aan hen over. In deze rol overzie je hoe resultaten tot stand komen en wie daaraan bijdragen. Verder creëer je samen met collega’s een werksfeer waar plezier maken en resultaten boeken hand-in-hand gaan.

Zo ziet jouw agenda eruit

 • Je beoordeelt verworven projecten via marktonderzoek, inventiviteit en financiële haalbaarheidsanalyse.
 • Vervolgens breng je projecten tot ontwikkeling en begeleid je de diverse bouwprojecten vanaf schetsontwerp tot aan de start van de bouw.
 • Het opstellen en  bewaken van kosten-batenanalyses en budgetten valt ook onder jouw taken.
 • Architecten, constructeurs, aannemers, stedenbouwkundigen, makelaars en juristen worden door jou geselecteerd.
 • Initiatieven nemen aangaande technische en organisatorische aspecten die leiden tot een optimale uitwerking van de projecten binnen wat financieel, bouwtechnisch en commercieel haalbaar is.
 • Samen met de gemeentes overleg je, in het kader van procedures, welstand en planningen.
 • Je pakt de coördinatie van bestekken voor sloopwerkzaamheden en bouw- en woonrijp maken op evenals de opdrachtverstrekking hiervan.
 • Overleg met makelaars over verkoopactiviteiten, marktinformatie en vastlegging van afspraken behoort ook tot jouw taken.
 • Voor alle technische aspecten van het ontwikkelvak word je ondersteund door een technisch projectmanager of technisch ontwikkelaar.
 • Het leggen van een relatienetwerk en het uitbreiden en versterken van de contacten met derden met het oog op acquisities en projectvoortgang is een belangrijk fundament.
 • Je vervaardigt de voorbereiding- en investeringsbudgetten die als bindend voor uitgaven en inkomsten gelden.

Jij denkt verder en doet meer

Aan luchtkastelen bouwen doe je niet. Je begint liever met een stevige fundering. Waarbij je gestructureerd en doelgericht te werk gaat. En omdat je de beste resultaten samen behaalt, staat een goede samenwerking bij jou hoog in het vaandel.

Je benadert onderwerpen vanuit voldoende invalshoeken. Je denkt buiten de gebaande paden in het kader van het zoeken naar oplossingen. Je geeft er blijk van relevante zaken systematisch goed doordacht te hebben. Je voorkomt verrassingen die het gevolg zijn van ondoordachte plannen of activiteiten. Je beoordeelt oorzaak-gevolgrelaties realistisch, ziet samenhang en handelt daarnaar.

Je doorziet samenhang en structuur en gebruikt dat inzicht ook in nieuwe situaties. Je bouwt op alle niveaus relaties op en onderhoudt ze effectief. Je stelt anderen op hun gemak en bevordert harmonie en consensus door diplomatiek optreden bij (potentiële) conflicten.

Je beoordeelt vanuit een beoogd resultaat en onderliggend plan adequaat de stand van zaken. Je signaleert afwijkingen en initieert waar nodig effectief corrigerende actie. Je weet het ijs te breken en de spanning uit de lucht te halen om zaken soepel voor elkaar te krijgen.  Verder beschik je over:

 • Een afgeronde HBO-studie en/of WO-studie (bij voorkeur Real Estate/ Bouwkunde).
 • Minimaal 5 jaar ervaring als projectontwikkelaar bij een onafhankelijke ontwikkelaar, ontwikkelende aannemer en/of gedelegeerde ontwikkelaar.
 • Ruime ervaring met binnenstedelijke projecten van 25-150 miljoen.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in zowel de juridische, financiële als commerciële aspecten van opstal- en gebiedsontwikkeling.

Dit krijg je van ons

 • Een salaris perfect afgestemd op wie je bent en wat je doet.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, 30 vakantiedagen en een winstdelingsregeling.
 • Ruimte om jouw kwaliteiten volledig te benutten en jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via ons eigen kennisdelingsprogramma ‘KlokSchool’, door het volgen van externe opleidingen of via individuele coaching.
 • Deelname aan ons programma ‘Fit de Klok rond’. Blijf in beweging met een deskbike, werk aan een sta-bureau en geniet elke dag van vers fruit.
 • Een open en informeel kantoor, van alle gemakken voorzien en waar flexibel afgewisseld kan worden met werken vanuit huis.
 • Een auto, laptop en smartphone van de zaak.

Kijk wat we nog meer te bieden hebben › 

Spraakmakende projecten

Diverse grootschalige projecten zoals De Dobbelman en Doornroosje ligt als realisator van deze spraakmakende projecten achter ons. Projecten waarmee wij het Nijmeegse hart compleet maken. Op dit moment  is in verkoop het luxueuze appartementencomplex Loyd en realiseren wij de Havenkade. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het herontwikkelingsplan van de Vijverhof.  

JURY - Havenkade Nijmegen - 03 Tower sculpture icon at the Waal plus two building designs.jpg

Het openbare gebied gaat over in de groene binnentuinen van Havenkade in Nijmegen

JURY - Havenkade Nijmegen - 10 Overview three building designs at the Waal by JURY.jpg

Havenkade vanaf de stadszijde

210323-Havenkade_3341-LR.jpg

De fundering komt al uit de grond bij de Havenkade, Nijmegen

210302-Havenkade_2548-LR.jpg
20210323_LLOYD_ext_camVV_masses_trans_02.jpg

Loyd, aan de Dijkzone in Nijmegen

4---web.jpg

De binnentuin van Loyd

De Dobbelman (1)

De oude zeepfabriek Dobbelman in de wijk Bottendaal

De Dobbelman (3)

Historie van het oude pand wordt niet vergeten in de gevel

Doornroosje/Talia (2)

Het nieuwe poppodium Doornroosje in Nijmegen met het studentencomplex Talia van SSH&

Doornroosje/Talia (7)

Het innovatieve vrachtwagendraailift-systeem van Doornroosje om vrachtwagens 180 graden te kunnen draaien zodat wegrijden geen overlast veroorzaakt

Doornroosje/Talia (11)

Het prachtige café in het popwalhalla

KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_04_s.jpg

De entree van Parc Margriet aan de rand van het centrum van Nijmegen

KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_07_s.jpg

De 77 luxe koopappartementen van Parc Margriet in Nijmegen

KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_08_s.jpg

Er zijn 8 luxe herenhuizen gerealiseerd bij project Parc Margriet

KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_12_s.jpg
KlokGroep_Parc Margriet_Nijmegen_BASE_03_s.jpg

Parc Margriet biedt ruimte aan huurappartementen en beschermd wonen appartementen van ZZG

Ben jij onze nieuwe ontwikkelmanager?
Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier

Door het sollicitatieformulier in te vullen gaat jouw sollicitatie naar de contactpersoon van deze vacature.

privacy beleid

Liever eerst contact?

Stuur mij een e-mail of bel me. Ik vertel je graag meer over deze leuke functie.

Niek Gerritsen Directeur Bouw & Ontwikkeling

Neem contact op met mij

Vul het formulier in en ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

privacy beleid